ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΟΥΣ

Η απόκτηση ενός σκάφους αναψυχής, αποτελεί την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου για πολλούς, αλλά είναι και μία μεγάλη ευθύνη με πολλούς κινδύνους. Σύμφωνα με το νόμο 2743/1999, είναι υποχρεωτική η ασφάλιση των σκαφών για την αστική τους ευθύνη προς τρίτους, για επαγγελματικά σκάφη αναψυχής που κυκλοφορούν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Επίσης υποχρεωτική είναι η ασφάλιση σκαφών με Ελληνική ή ξένη σημαία για σκάφη που θεωρούνται ταχύπλοα, που έχουν δηλαδή μηχανή άνω των 30ΗΡ ή εξωλέμβια μηχανή άνω των 15ΗΡ ή που αναπτύσσουν ταχύτητα άνω των 15 κόμβων.

 

Κατώτερα όρια ασφάλισης :

Θάνατος / Σωματικές βλάβες            300.000 ευρώ
Υλικές Ζημιές                                    150.000 ευρώ
Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης       90.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η ασφάλιση των jet ski, όπως και όλων των σκαφών, είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Ν. 2743/1999, ωστόσο οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ασφάλισή τους, λόγω των συχνών ζημιών από τον κακό χειρισμό των ιδιοκτητών τους.
Εάν διαθέτετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις (εμπειρία χειρισμού, ανυπαρξία ζημιών κα), θα μπορέσουμε να σας παρέχουμε κάλυψη πέραν των υποχρεωτικών καλύψεων, ανάλογα με τις ανάγκες σας.